1. سس یا رب گوجه فرنگی:
مردانی که از گوجه فرنگی، سس و یا رب گوجه فرنگی به مقدار زیاد استفاده می کنند، از خودشان در برابر بیماری سرطان پروستات محافظت می کنند. به عبارت دیگر مردانی که 2 تا 4 بار در هفته از گوجه فرنگی و فرآورده های آن استفاده می کنند، نسبت به سایر مردان به میزان 35 درصد کمتر به بیماری سرطان پروستات مبتلا می شوند.
لیکوپن، کاروتنوئیدی است که در گوجه فرنگی به مقدار فراوان یافت می شود. این ماده مغذی در سس گوجه فرنگی بیشتر از خود گوجه فرنگی در دسترس بدن قرار می گیرد. آب گوجه فرنگی نیز این خاصیت را ندارد، زیرا لیکوپن برای اینکه جذب بهتر و بالاتری داشته باشد، باید همراه با چربی یا روغن و به صورت پخته شده، مصرف شود..
2. تخمه کدو:
مصرف نصف استکان تخمه کدو در روز نیمی از نیاز روزانه مردان را به روی تأمین می کند. روی یک ماده مغذی و از املاح معدنی است که برای عملکرد طبیعی سیستم تولیدمثل و تناسلی مردان بسیار ضروری است. دانشمندان معتقدند تعداد اسپرم مردان در طول 50 سال گذشته کاهش یافته است و دلیل این امر را عوامل محیطی ذکر می کنند. به نظر می رسد کمبودهای تغذیه ای باعث کاهش سطح تستوسترون - که همان هورمون جنسی مردان است- می شود. میزان روی مورد نیاز مردان در طی شبانه روز 11 میلی گرم می باشد. مصرف بیش از 40 میلی گرم از این ماده مغذی نیز بدن را در معرض خطر قرار می دهد.
3. کلم بروکلی:
مطالعات اخیر دانشمندان نشان داده است، سبزیجات خانواده کلم، مانند کلم بروکلی، می تواند بدن را در برابر سرطان مثانه محافظت کند. این بیماری در کشورهای غربی شیوع بالایی دارد و در مردان دو تا سه برابر زنان دیده می شود. به نظر می رسد، مصرف پنج وعده یا بیشتر از این گروه از سبزیجات در هفته می تواند از بروز این سرطان پیشگیری کند. کلم و گل کلم مواد مغذی منتخبی هستند که بدن را در برابر این بیماری محافظت می کنند.
4. کره بادام زمینی:
اگر می خواهید قلب سالمی داشته باشید، نان صبحانه خود را به کره بادام زمینی آغشته کنید. بیماری های قلبی اصلی ترین علت مرگ و میر مردان و زنان در دنیا است، اما معمولاً مردان در سنین پایین تری به این بیماری ها مبتلا می شوند. تحقیقات نشان داده است برنامه غذایی حاوی کره بادام زمینی می تواند علاوه بر کاهش کلسترول بد خون (LDL)، تری گلیسیرید خون را نیز کاهش دهد اما مقدار کلسترول خوب خون (HDL) کم نشود. در حالی که در رژیم های کاهش کلسترول، که چربی آن کمتر و میزان مواد نشاسته ای و کربوهیدراتی آن بیشتر است، مقدار کلسترول خوب خون (HDL) نیز کم می شود و به مقدار تری گلیسیرید خون اندکی اضافه می شود.
کره بادام زمینی کمی پرچرب است، اما چربی آن برای بدن نه تنها مضر نیست، بلکه مفید نیز می باشد. چربی های این ماده غذایی از نوع اشباع نشده می باشند. البته باید در مصرف آن احتیاط نمود، زیرا کالری بسیار بالایی دارد و می تواند منجر به چاقی شود.
5. هندوانه:
تا سن 55 سالگی مردان بیشتر از زنان از فشارخون بالا رنج می برند. دانشمندان بر این عقیده اند که مصرف غذاهای سرشار از پتاسیم می تواند خطر فشار خون بالا و نیز سکته مغزی را کاهش دهد. هندوانه یکی از میوه هایی است که حاوی مقدار زیادی از این ماده معدنی است. یک برش هندوانه دارای 664 میلی گرم پتاسیم است، که از مقدار پتاسیم موجود در یک موز یا یک فنجان آب پرتقال بیشتر است.
.: Weblog Themes By Pichak :.